Voeding

Voeding vind ik echt fantastisch!! Koken en eten ervaar ik als een feestje!

Van gezonde voeding word ik zo blij. Wanneer ik mij bevind in een biologische winkel, of een ambachtswinkel. Waar de producten zoals vlees, eieren, groente of fruit te koop zijn, van goede komaf en of lokale oorsprong, voel ik mij als een kind in een snoepwinkel! 

 

De smaak combinaties, fladderen dan door mijn hoofd, de voorpret van het bedenken van een gerecht vind ik ontzettend leuk. 

 

De eetstijl die het beste bij mij past, heet Paleo. Deze bestaat uit het zelf bereiden van je voeding, niet uit pakjes of kant en klaar potjes, echter vanaf de bron. Door gebruik te maken van natuurlijke en onbewerkte ingrediënten, krijgt een gerecht naar mijn idee meer smaak en houd ik het op die manier puur. 

De categorieën waar ik graag mee kook zijn; noten, zaden, kruiden, groente, fruit, vlees, vis, eieren, plantaardige melken, superfoods, zoet gebruik ik van honing, dadels en vijgen. 

 

Ik ben een ontzettende lover van lokaal kopen, bij voorkeur direct bij de boer. Waar ik lokaal kan inkopen, maak ik daar gebruik van.

 

Patisserie ligt het dichtst bij mijn hart! Ik kan daar al mijn creativiteit in kwijt, mijn smaak-fantasieën komen daar volledig tot zijn recht. 

Van allerlei soorten ijs, tot heerlijke chocolade taartjes, koekjes, cakejes, bonbonnetjes en nog veel meer!! Neem snel een kijkje tussen mijn recepten....