No bake pistachecake 

Deze heerlijke 'no bake pistachecake' heb ik gemaakt voor de verjaardag van mijn lief,  hij is gek op pistache!! Met slechts 6 ingrediënten is dit een echte winnaar op feestjes en of partijtjes. 

 

De cake is luchtig en romig en toch stevig, door de zachte kokosmelk en de Great Lakes rundergelatine. De zoete smaak van de gecarameliseerde honing geeft de cake diepte en de hoog geconcentreerde pistachepasta geeft een mooie body die de cake bij elkaar brengt. 

 

Ondertussen heb ik deze Pistachecake meerdere keren gemaakt. Zonder bodem vind ik de smaken beter uitkomen. Uiteraard kun je ervoor kiezen om een bodem naar keuze te gebruiken. 

 

Mocht je net als mijn vriend gek zijn op pistache, is dit de cake die je wil maken en eten!!

Benodigdheden 

  • Foodprocessor
  • Weegschaal
  • Koekenpan en spatel
  • Kookpan en garde
  • Eetlepel 
  • Theelepel
  • Candy-thermometer
  • Springvorm maat 15 of 18 cm (hoe kleiner hoe hoger je cake)
  • Bakpapier
  • Keukenmachine met mengkom en klopper
  • Vriezer (voor het opstijven) 
  • Zeef

Ingrediënten 

  • Vette kokosmelk 350 ml
  • 1/2 theelepel vanillepoeder
  • 400 gram pistachepasta
  • 150-170 gram honing
  • Optioneel zout
  • 1 eetlepel Great Lakes gelatine

Bereiding

  1. Maak de pistachepasta, klik hier voor het recept.
  2. Bekleed de springvorm met bakpapier. 
  3. Doe de kokosmelk in een steelpan en voeg 1 eetlepel Great Lakes toe. Breng het aan de kook en klop flink door met de garde, wanneer de gelatine korreltjes opgelost zijn, voeg je de vanille toe en laat zachtjes pruttelen voor 10 minuten en roer geregeld door. 
  4. Giet de kokosmelk door een zeef in de keukenmachine zodat mogelijke klontjes van de Great Lakes niet in de cake terecht komen. Laat de kokosmelk daarna wat afkoelen en mix de pistachepasta samen met de kokosmelk in de keukenmachine tot een glad geheel.
  5. Verhit de honing tot 129ºC. Je hoeft niet in de honing te roeren tijdens het verhitten.
  6. Giet de honing langzaam in kleine delen in een dun straaltje in het draaiende mengsel. Blijf het pistachemengsel draaien tot een paar minuten nadat je klaar bent met het toevoegen van de honing. Optioneel kun je zout naar smaak toevoegen. 
  7. Giet het pistachemengsel in de springvorm en zet minimaal 6 uur in de vriezer om goed op te stijven. 
  8. Snij de no bake pistachecake en versier optioneel met gehakte pistachenootjes.

Bewaren

  • De no bake pisctachechecake is enkele maanden te bewaren in de vriezer in een afgesloten bewaardoos. Voor gebruik kun je de no bake pistachecake in de koelkast laten ontdooien. 

Bron: allyouneedishealthyfood.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.