HelloYellow soepie

Deze heerlijke soep past heel goed tijdens de koude dagen. Deze romige soep heeft een kruidige smaak door de Kurkuma en wordt gedragen door de pastinaak met een licht pittige touch. 

 

Voor soepen gebruik ik altijd eigen gemaakte bottenboullion i.p.v. vocht/water. Deze bottenboullion is rijk aan glucosamine en gelatine wat nodig is om gewrichten en spieren gezond te houden. Daarnaast is het ook een fantastische voedingsstof voor de darmwand. De nuttige mineralen, aminozuren en antioxidanten geven een boost aan het immuunsysteem en helpen je sneller te herstellen na ziekte. Kortom een geweldige basis voor het "HelloYellow soepie".

Ingrediënten 

  • 1 prei fijn gesneden en gewassen
  • 2 zoete aardappels geschild en fijn gesneden
  • 2 grote pastinaken geschild en fijn gesneden
  • 1 ui in dunne ringen  (ik gebruik graag de rode ui)
  • 5 tenen knoflook geraspt of geperst
  • Ongeveer 8 cm verse gember geschild en geraspt 
  • 1,5 liter bottenboullion (zie hier de link naar het recept)
  • zout en peper
  • 0,5 theelepel chillivlokken of verse chilipeper 
  • 2,5 theelepel kurkuma poeder of 1 verse kurkuma wortel geschild en geraspt.
  • Scheutje olijfolie om in te bakken
  • Garnering: stukjes pecannootjes

Benodigdheden

  • Grote kookpan
  • Spatel
  • Snijplank en snijmes
  • Dunschiller
  • Staafmixer
  • Bak om de prei in te wassen

Bereiding

  1. Doe wat olijfolie in de kookpan en zet het vuur op middel en bak hierin de ui aan tot het gaat bruinen, voeg dan de knoflook en gember toe tot deze verkleurt, vergeet niet om te scheppen. Schrik niet als het vastplakt aan de bodem van de pan, dat laat vanzelf los tijdens stap 2. 
  2. Voeg een scheutje bottenboullion toe, daarna de prei, pastinaak, zoete aardappel, kurkuma, chillivlokken en bak een paar minuten mee, schep geregeld om. 
  3. Voeg de rest van de bottenboullion toe, schep even door en laat zachtjes pruttelen tot de groentes zacht zijn, ongeveer 20-25 minuten.  
  4. Mix de soep met de staafmixer tot ze romig en dik is. 
  5. Breng op smaak met zout en peper
  6. Schep in een schaaltje en garneer met stukjes pecannoot.

Bron: allyouneedishealthyfood.nl  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.