Wie ben ik

Ben je nou benieuwd naar de persoon achter allyouneedishealthyfood.nl? Lees dan snel verder!

Mijn naam is Mandy Verweij. Ik heb een grote passie voor eerlijke en gezonde voeding. Elke week sta ik naast het dagelijkse koken minimaal één hele dag in de keuken "and just cook my heart out''!! Het koken en bakken met eerlijke, gezonde en mooie ingrediënten, vaak lokaal en soms zelfs uit eigen tuin:-) vult mijn hart met zoveel vreugde!! 

 

Deze passie is een aantal jaren geleden geleidelijk ontstaan vanwege gezondheidsproblemen.

Rond 2012 ging ik steeds meer experimenteren met koken zonder toevoegingen. Ik proefde smaken, die ik nooit had kunnen dromen, zo puur en vol, als een explosie in mijn mond en vooral was ik verbaasd dat ik zoveel verschillende ingrediënten los van elkaar kon proeven, in één enkele hap! wauw....

Door de tijd heen ging ik meer lezen over puur en onbewerkt koken en natuurlijk lekker veel uitproberen;-)

Ik kwam er achter dat mijn flow in de keuken veel overeenkomsten had met de Paleo kookstijl. Daar ben ik mij meer in gaan verdiepen, kocht de nodige kookboeken en vond zo mijn eigen stijl zijdelings aan de wondere wereld van Paleo.

Paleo is een bepaalde manier van koken, waar ik mij erg in kan vinden. Het gebruik maken van onbewerkt voedsel en (bijna) alles zelf bereiden, daar voel ik mij goed bij! In deze kookstijl, word er geen gebruik gemaakt van suiker, gluten, lactose, de meeste peulvruchten, kunstmatige toevoegingen, soft-suikerhoudendedranken, geraffineerde oliën en vetten en industrieel bewerkt vlees. Dat klinkt als heel veel, wat niet toegestaan is, dat vond ik in het begin zeker het geval.

De lijst van Do's is best groot! Zo vallen binnen Paleo, groente, vlees, vis en schaaldieren, eieren, fruit, noten en zaden, olie en vetten, te denken aan kokos-avocado-olijfolie, maar ook Ghee. Natuurlijk zijn er genoeg alternatieven om te gebruiken als zoet, ik gebruik voornamelijk honing, kokosbloesem suiker, ahornsiroop en dadels. 

 

Sinds 2018 weet ik dat ik de auto-immuunziekte "Sarcoidose" heb, naast ontstekingen geeft deze ziekte vooral extreme moeheid. In de periode dat ik veel last had van deze auto-immuunziekte, heb ik gemerkt hoe ontzettend veel verschil de voor mij, juiste voeding maakte. Nu nog meer, merkte ik de voordelen van gezond en puur eten. Naast vreugde, geeft het meer energie, minder honger tussendoor en geen vol gevoel na een maaltijd. 

Naast het koken van gezonde gerechten, vult mijn hart met vreugde als ik patisserie maak van puur en eerlijke ingrediënten. Ik heb geregeld dagdromen, die gevuld zijn met de meest wilde food fantasieën, in mijn smaakgeheugen proef ik de verschillende ingrediënten, vaak ontstaan hierdoor nieuwe gerechtjes. 

Deze site is begonnen, in de eerste instantie puur voor mijzelf, omdat ik ergens mijn recepten online wilde hebben staan. Dat is ook gelijk een ontzettende uitdaging voor mij! Ik kook op gevoel en recepten volgen, vind ik niet zo leuk, omdat het mijn creatieve proces soms in de weg zit. En opschrijven welke stappen ik doorloop in een recept, de ingrediënten die er in gaan, tijdsduur en temperatuur noteren heb ik echt moeten leren. Een basis is een noodzakelijk om vanuit te werken, al blijft bij mij het koken vanuit gevoel en tussendoor proeven belangrijker dan het aanhouden van een recept... Door mijn eigen gevoelskompas in koken aan te houden, word er een smaakvolle creativiteit geboren!

Vanuit mijn omgeving kwam steeds vaker de vraag, hoe maak je dit? of mag ik het recept? Hierdoor is er voor mij een prachtige combi ontstaan, vanuit mijn dagdromen, mijn gevoel, de liefde en waardering voor ingrediënten, deel ik met veel plezier een stukje van mijzelf met jullie door middel van mijn recepten. 

 

De site zal de aankomende tijd steeds meer gevuld worden! 

 

Graag neem ik je mee op mijn liefdevolle culinaire reis, recht uit mijn hart....