Mijn favoriete boeken

Van kinds af aan, stond ik al graag in de keuken. Van taarten, cakejes en andere lekkere baksels werd ik het allermeeste blij! En die recepten kwamen uit het grote kookboek van mijn moeder. Een boek wat in mijn kinderogen toendertijd oud en mysterieus was.

De herinneringen gaan ook terug naar mijn moeder die lekkere taarten en cakes bakte en wij als kinderen daar maar al te graag bij wilden zijn. Al was het maar om de beslagkom uit te likken nadat het baksel in de oven stond. Ook mochten we soms meehelpen en uiteindelijk ben ik zelf als tiener ook veel zelf gaan bakken. Ik denk dat mijn liefde voor patisserie uit deze herinneringen ontstaan is.

 

Voor mij is bakken, raw (onverhit bereiden) of gewoon in de oven en m.n. taarten, cakejes, chocolade, ijsjes, koekjes en nog meer lekkers ook een manier om mij creatief te uiten. Op gebied van smaken, kleuren, texturen en natuurlijke combinaties. Eten doe je naar mijn idee niet alleen met je mond, maar met je hele zijn. De herinnering aan iets kan je al doen verlangen naar dat lekkere stukje chocolade. Of juist de blijheid geven, omdat je die bepaalde koekjes altijd at bij je oma. Of de taart die je samen ging bakken met je moeder. Ik heb dat ook een beetje met Kookboeken, misschien ben ik daar ouderwets in :-). Een recept komt tot leven, door het te lezen, het te zien en te voelen op het papier. 

 

Hieronder staan een paar van mijn favoriete kookboeken, waar ik mij graag door laat inspireren.

Dit fantastische boek, was mijn eerste Paleo boek. Na voldoende te hebben gelezen over Paleo op internet, wilde ik mijn eerste basis boek aanschaffen over dit onderwerp. Paleo komt heel dicht bij de eetstijl die ik mijzelf had aangemeten. 

 

Dankzij dit boek heb ik veel kennis opgedaan, inspiraties en een breder smaakpalet uit ontwikkeld. Er staan hele menu's in om je te helpen wennen aan de Paleo eetstijl.

 

Ik heb er bovenal anders door leren koken, velen maler simpeler. Een echte aanrader, als je op een makkelijke manier kennis wil maken met Paleo. 

 

 

Auteur: Nico Richter

Dit mooie engelstalige boek heb ik van mijn moeder gekregen, toen ik de diagnose "Sarcoïdose" kreeg. Ik at al jaren Paleo, deze variant was toen nieuw voor mij. In het begin was het even wennen en zoeken, wat wel en niet mocht. Ik met eerlijk zeggen dat ik in de maanden dat ik het AIP gevolgd heb, geen moment heb gehad dat ik niet lekker at.

 

Dit boek is bedoeld voor mensen die een auto-immuunziekte hebben. D.m.v. allergenen vrij te eten, help je je lichaam om tot rust te komen en te herstellen waar dat kan. Mij heeft het ontzettend geholpen bij Sarcoïdose, de symptomen en de ontstekingswaarden drongen terug! De kracht van voeding werd wederom bevestigd en ik voel mij dankbaar dat ik dat zelf heb mogen ervaren.  

 

Ook al ben ik niet meer ziek door Sarcoïdose, nog vaak maak ik gerechten uit dit boek of gebaseerd op de recepten.

 

Auteur: Breanna Emmitt

De naam alleen al zegt genoeg toch!

 

Watertandend heb ik dit boek verslonden. 

Dit Engelstalige boek, gebaseerd op de Paleo eetstijl, bevat zoveel ongelooflijk lekkere recepten! Tevens is Clean Eating with a Dirty Mind een perfecte promoter van hoe lekker gezonde voeding is!

 

Mede door deze fantastische uitgave is mijn liefde voor patisserie ontzettend gegroeid.

Het voelt altijd als een feestje als ik iets ga bakken, geïnspireerd op Clean Eating with a Dirty Mind.

 

Een deel van mijn recepten zijn gebaseerd op haar boek. 

 

Auteur: Vanessa Barajas

Sinds afgelopen jaar ben ik de trotse eigenaar van een Instant Pot, type Duo Crisp, multicooker met airfryer. Op deze fantastische pan, zitten een heleboel gave functies. Eén daarvan is Sous Vide! Dus daar wilde ik meer van weten. En dat is gelukt kan ik je zeggen door dit gave boek van Bas Robben!! Hij legt het heel duidelijk uit, vanaf de basis van Sous Vide.

 

Ondertussen ben ik het Sous Vide zó tof gaan vinden en heb het al aardig eigen gemaakt, dat er een Sous Vide stick en een vacuümeerapparaat bijgekomen zijn.

 

Dankzij dit boek hebben wij al menig avondje onze vingers afgelikt bij gerechtjes uit de Sous Vide. 

 

Auteur: Bas Robben

Mijn laatste aanwinst is het boek Bake and Blend van 1 van mijn idolen “Breanna Emmit”.

 

Ik heb al eerder een boek van haar aangeschaft, ‘he won’t know it’s paleo’, en deze totaal verslonden. Haar laatste boek zit vol recepten die je bereidt in de blender en bakt in de oven. Naast dat het hele leuke en makkelijke recepten zijn, heeft zij mij weer een flinke dosis inspiratie gegeven op gebied van patisserie welke vrij van gluten, lactose en geraffineerde suikers is.

 

Het nieuwste boek van Bréanna Emmit is een echte aanrader als je net als ik houdt van het maken van patisserie!