Gepofte zoete aardappel
Aantal personen: 2
Bereiding: 50-55 minuten
Baktijd: 35- 45 min afhankelijk van de grote van de zoete aardappels (dit is voor 15-20 cm)
Voorbereiding: 5 minuten
Zoete aardappel is mijn favoriete knol! Je kunt er zoveel mee!
Ingrediënten:
- 2 grote zoete aardappels
- olijfolie om mee te bakken
- Zeezout
Benodigdheden:
- Oven
- Bakpapier
- Koksmes
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de zoete aardappels goed, je hoeft ze niet te schillen.
- Snij de zoete aardappels in de lengte door midden.
- Smeer de binnenkant (deel zonder schil), in met olijfolie. En bestrooi daarna royaal met zeezout (het zout zorgt voor de karamelisatie).
- Bekleed het bakblik met bakpapier en leg daar de zoete aardappels op met de schil naar beneden en zet in de oven, voor 35-45 min.
- Wanneer de zoete aardappels de typische zoete geur gaan afgeven, en je er makkelijk met een vork in kan prikken, zijn ze klaar. Het kan dat er wat bubbels of donkere plekjes op de zoete aardappel ontstaan door het karameliseren.
- Eet dit heerlijke bijgerecht samen met groente en of vlees en of vis. Of als basis voor de allyouneedishealthyfood.nl huzaren salade
Tip:
- Net uit de oven zijn ze heerlijk, koud smaken ze ook heel goed.
- De schil kun je eten, ik vind het niet zo lekker.
Bron: Allyouneedishealthyfood.nl
Reactie plaatsen
Reacties