Ruco-bello

De Ruco-bello's is een prachtig voorgerechtje, waar je zeker de blits mee maakt!

Deze prachtige creatie is zeer speciaal voor mij. Laat je niet voor de gek houden door de eenvoud van het uiterlijk van dit gerecht. Het voelt voor mij als een levensecht beeld, dat maakt mij ontzettend dankbaar, omdat ik altijd kook en bak met gezonde ingrediënten en hier kan ik de paddenstoelen laten stralen zoals ze er in de natuur uitzien! Eten doe ik ook met mijn ogen en hier worden mijn ogen heel blij van!! Alsof ik de paddenstoelen direct vanuit het bos heb geplukt, alleen dan met rijke umami smaken, wat het smaakpallet samen met de rucola puree en de pastinaak een geweldig mondgevoel geven!!

 

Het is belangrijk om de stammetjes breed genoeg te maken, zodat de Portobello's die hier op komen te rusten goed blijven liggen. Let hierop als je de pastinaak koopt. Mocht je pastinaak willen vervangen, kun je bijvoorbeeld kiezen voor zoete aardappel. 

Bereiding

Kijk hier voor het recept van de rucola puree

 

Zie op de foto hieronder de stappen genummerd, volgens dit recept.

 1. a. Schil de pastinaak en snij de onder-en bovenkant eraf. Snij de pastinaak alvast op de lengte die je wil gebruiken als stam van de paddenstoel. Let op, hoe groter en dikker de pastinaak, hoe langer het duurt voor deze rondom gaar en gekarameliseerd is. Het geeft niet als de pastinaak wat langer is, je kunt deze na het bakken altijd bijsnijden.
  b. Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak de pastinaak stammen op zacht vuur met wat peper en zeezout tot ze rondom gaar zijn en een mooie karamelisering laat zien.  
 2. Borstel de Portobell's schoon.
 3. Draai de Portobello's om, snij met een mes een stukje van de stelen af, zodat deze niet meer voorbij de sporen komen. Hierdoor hebben de Portobello's meer draagvlak op de pastinaak-stammetjes.
 4. Maak een mix van sojasaus, balsamicoazijn en honing (of agave als je voor vegan wilt gaan) in een schone koekenpan en verhit op middellaag vuur. Leg de Portobello's op de rug en giet de saus in de sporen, hierdoor krijgt je nog meer smaak!
 5. Draai na een paar minuten de Portobello's om en giet de saus erover heen, je kunt hier een lepel of kwastje voor gebruiken.
 6. Zet het vuur van de Portobello's de laatste paar minuten hoger, zodat het zoet in de saus gaat karameliseren. 
 7. a. Verwarm je bord en de rucola puree.
  b. Leg 1 volle eetlepel puree in het midden van het bord en duw met de bolle kant van de lepel de puree in een platte cirkel. 
 8. Plaats de pastinaak stam in het midden van de puree.
 9. a. Til met 2 vorken de Portobello op en plaatst op de pastinaak stam. 
  b. Besprenkel de Portobello met hennepzaadjes en je gerechtje is klaar! 

Bron: Allyouneedishealthyfood.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.