Green Peas BAS-taart

BAS-taart, wat was dat ook alweer?

 

BAS staat voor Boter/Bloem Andere Soort. En deze prachtige Green Peas BAS-taart is daar geen uitzondering op! 

De mooie groene kleur dankt deze knapperd aan groene tuinerwtjes. Deze Green Peas BAS-taart is ontzettend luchtig en is niet altijd zo makkelijk, wanneer je gluten- en lactoservij bakt en maar 1 soort meel gebruikt. De smaak is heerlijke zacht, licht zoet en de structuur is luchtig. 

 

Ik heb mijn Green Peas BAS-taartjes in mooie blokjes gesneden en zo zijn ze al heerlijk om te eten!! Omdat ik nog wat lekkere chocolademousse overhad, heb ik deze kanjers versierd met een heerlijke donkere laag!! Mocht je deze mooie chocolademousse willen maken, kijk dan hier voor het recept.

Ingrediënten

  • 170 gram tuinerwtjes, 5 min voorgekookt
  • 4 eieren
  • 160 gram honing 
  • 1,5 theelepel vanile poeder
  • 250 gram amandelmeel
  • 1 theelepel bakingsoda
  • 1 eetlepel appelazijn
  • snufje zeezout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC
  2. Pureer de tuinerwtjes samen met de honing tot een gladde massa.
  3. Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix tot een glad beslag.
  4. Bak voor 25 a 30 minuten wanneer je een springvorm gebruik van tenminste 24 cm, gebruik altijd de satéprikker methode als je twijfelt of de taart gaar is. 
  5. Indien je muffins bakt van dit beslag, is 15 tot 20 minuten voldoende.

Bron: Allyouneedishealthyfood.nl

Geïnspireerd door Bake and Blend van Breanna Emmit

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.