Pur(e)e Passie

Enige tijd geleden heb ik meegedaan met de Wedstrijd "The New Plant-Based Chefs" van The Farm Kitchen. Dat was een geweldige ervaring! 

Daarna heb ik bij de winnares Lotte Vermeer een Masterclass gevolgd  in het plantaardig koken. Dat gaf een extra verdieping aan mijn huidige smaak pallet en 1 onderdeel van wat we die dag hebben gemaakt vond ik absoluut briljant en dat waren de spreads and dips. Je kon hierin zelf kiezen welke ingrediënten je toevoegde aan de basis smaak. Ik koos voor verschillende soorten paddenstoelen met verse kruiden, wat resulteerde in een rijke umami knaller, waarvan mijn smaakpallet door het dak ging. Wat een feest in mijn mond!!

 

Ondertussen heb ik wat aanpassingen gedaan aan de smaak en het origineel omgetoverd tot een rijke puree met een umami kick!

 

De smaak heeft een rijkelijk, licht zurige ondertoon (zonder dat het een zuur mondgevoel geeft), met een zoetje in de verte en zoutige pittige hints die over de tong rollen, waarbij de groente en kruiden de puree naar een hoger level tillen gedragen door de umami.   

 

Kijk hieronder voor mijn Pur(e)e Passie en geloof me, er gaan er nog veel meer volgen!!