Gevulde kipfilet met Pesto uit de Sous Vide 

Deze heerlijke sappige met pesto gevulde kipfilet is ontzettend leuk om te maken en niet moeilijk. 

Voor de pesto gebruik ik zonnebloempitten, omdat ik geen fan ben van pijnboompitten. Ze smaken heerlijk in deze pesto. 

 

Optioneel kun je edelgist vlokken toevoegen. Dit is een gedeactiveerde gist, met een nootachtige smaak die doet denken aan kaas. Als bijkomend voordeel bevatten edelgistvlokken verschillende B vitamine en foliumzuur.

Ik gebruik kipfilet van de boer en die sla ik plat tot ik er net niet doorheen kan kijken. Ongeveer 0,5 cm dikte, ideaal om strak op te rollen. Uiteraard kun je ook een onbewerkte kipschnitzel gebruiken.

Sous Vide bereiding voor dit recept is 60℃ voor 1,5 uur

Zet het sous vide apparaat op tijd aan, het heeft even de tijd nodig om op temperatuur te komen. Je kunt het waterbad vullen met warm/heet water om het proces van opwarmen te versnellen. 

Aangezien de kern temperatuur van gare kip minimaal 70ºC dient te zijn, heb ik gekozen voor 60ºC, aangezien de kip na de Sous Vide bereiding nog 2-3 minuten in een hete pan afgebakken wordt. Anders zou de kip mogelijk te gaar kunnen worden.  

Zou je niet willen afbakken, dan raad ik je aan om te kiezen voor een temperatuur van 70-72ºC in de Sous Vide.

Bereiding pesto

Je kunt een vijzel of foodprocessor gebruiken. In dit recept heb ik de vijzel gebruikt, beiden zijn prima. Met de foodprocessor krijg je mogelijk een fijnere structuur van de pesto.

 • Brand de zonnebloempitten met een snufje zout in een droge pan. Als ze beginnen te kleuren, haal ze eruit en doe ze in de vijzel.
 • Voeg daarbij het zout, gehakte knoflook, olijf olie, gehakte basilicum en optioneel de edelgistvlokken. Vijzel alles fijn en voeg naar smaak iets meer basilicum, zout en of knoflook toe. Het is niet erg dat er stukjes en structuur zichtbaar blijft.

Bereiding kipfilet platslaan tot schnitzel

 • Leg op de snijplank een laag huishoudfolie en daarop de drooggedepte kipfilet. Daaroverheen een tweede laag huishoudfolie, zodat de kip tussen twee lagen in ligt. 
 • Pas op dat de filets niet stuk geslagen worden, houd ongeveer 0,5 cm dikte aan.
 • Gebruik voor het hameren de platte zijde. Je mag wat kracht gebruiken om de filets plat te slaan.
 • Ik vind het makkelijk om van binnen naar buiten te werken met de hamer. En door de kip steeds te draaien, worden beiden zijden geraakt, wat helpt in een gelijkmatiger plat stuk vlees.

Bereiding kipschnitzel vullen en oprollen

 • Bestrooi 1 kant van de kipschnitzel met zout en leg deze zijde op een nieuw huishoudfolie sheet. 
 • Beleg de kipschnitzel gelijkmatig met pesto, het hoeft niet te dichtbij de randen.
 • Begin met rollen, het is belangrijk dat dit zo strak mogelijk gaat. Ik gebruik hiervoor de sushi techniek, i.p.v. een matje de huishoudfolierol. Wanneer de kip helemaal opgerold is, rol het folie erom heen en draai als een toffee de zijkanten dicht. Niet te strak, anders wordt de rol een dikke prop. 
 • Pak ondertussen de sous vide zak, zorg dat de onderzijde geseald is. Haal de kiprol uit het huishoudfolie, door de toffee gedraaide uiteinden af te knippen. Hierdoor blijft de kiprol even in de opgerolde vorm, leg de kiprol voorzichtig onderin de Sous Vide zak en ga daarna vacumeren. 
 • Als het Sous vide apparaat op temperatuur is, 60ºC, leg de kip er dan voor 1,5 uur in. 
 • Na de Sous vide bereiding, knip de zak open en dep de kiprol droog. Zet ondertussen een pan op hoog vuur aan met olie en bak de kipfilet rondom af in 3 minuten. 

Bron: allyouneedishealthyfood.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.