Wrapped up gegrild Lamsvlees

Dit is absoluut 1 van mijn favoriete maaltijden! Een variatie op een broodje warm vlees. Lekker veel rauwkost en lamsvlees gerold in een wrap (gemaakt van bottenbouillon). Oeh wat is dit smullen!!!

 

Wij zijn beiden gek op lamsvlees en voor deze beauty heb ik lamsnek gebruikt. Deze was bedoeld voor een stoofpotje, maar door tijdsgebrek besloot ik een ander gerechtje te maken. Met de ingrediënten die ik in huis had ontstond zo de Wrapped up gegrild lamsvlees! 

 

Lamsnek bevat aardig wat vet en voor dit gerecht heb ik hier een deel van weggesneden. Het lamsvlees heb ik gebakken in de stalen pan van Demeyere. Deze pan is geweldig!! Het bakken gaat zo snel, het lamsvlees bak je zonder vetstof en zo gauw het vlees dichtgeschroeid is, laat deze vanzelf los van de pan en kun je de volgende zijde bakken. 

De bodem van de Demeyere pan is opgebouwd uit 7 lagen die doorlopen tot boven aan de rand. Dit zorgt voor een zeer goede en gelijkmatige warmteverdeling door de hele pan. Hierdoor geeft de pan hetzelfde resultaat aan de zijkant als aan de bodem. Je schakelt de temperatuur namelijk terug wanneer de pan eenmaal op temperatuur is zonder dat de pan afkoelt, dat is tevens ook duurzaam. Doordat er geen anti-aanbaklaag op deze pan zit, bak je je vlees lekker krokant. 

Kiemgroente kweek ik zelf. Dit is niet alleen hartstikke leuk, maar ook erg makkelijk!! Binnen een paar dagen zijn ze al volgroeid en kun je ze eten! Ik heb in dit recept kiemgroente van radijs en broccoli gebruikt. Het pittige van de radijs kun je al goed proeven in deze kiemen, heerlijk!

Bereiding

  1. Haal het lamsvlees ongeveer 30 minuten voorafgaande aan het bakken uit de koelkast zodat deze op temperatuur komen en dep droog met keukenpapier.
  2. Snij het lamsvlees in reepjes van ongeveer 5 cm lengte en verwijder indien aanwezig het grootste deel van het vet.
  3. Maak de wraps klik hier voor het recept.
  4. Begin alvast met het maken van de vulling. Was de sla, dep droog en verwijder de harde kern en leg apart samen met de julienne van bospeen, rode ui, kiemgroente en avocado (besprenkel de avocado evt. met citroensap zodat je bruining tegengaat).
  5. Maak de vinaigrette en zet apart. 
  6. Indien je gebruik maakt van een stalen pan zoals ik, hoef je geen vetstoffen te gebruiken. Zet de pan op het vuur en gebruik hiervoor de waterdruppel methode als je twijfelt of de pan heet genoeg is. Mocht je een algemene koekenpan gebruiken, is het aan te raden om een vetstof te gebruiken om het lamsvlees in te bakken. 
  7. Leg het lamsvlees in de stalen pan zonder olie of vetstof. Het plakt nu totaal vast aan de pan. Zo gauw het vlees is losgekomen van de bodem kun je het omdraaien, zet het vuur iets lager en herhaal het proces, tot alle zijdes lekker gebruind en gaar zijn. 
  8. Haal het lamsvlees uit de pan en verpak deze in aluminiumfolie en laat het 3-5 minuten rusten zodat de sappen zich kunnen verspreiden en het resultaat malser is. 
  9. Leg ondertussen op allebei de borden één wrap en vul beiden royaal met de blaadjes sla, bospeen, avocado en ui en besprenkel met de vinaigrette. 
  10. Haal lamsvlees uit het aluminiumfolie verdeel over de wraps en bestrooi met zeezout en peper. Daarbovenop de kiemgroente en vouw de wrap dicht. Optioneel kun je er extra vinaigrette overheen sprenkelen

 

Eet smakelijk!!

Bron: Allyouneedishealthyfood.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.