Broccolirijst

Vroeger thuis aten wij heel veel broccoli, meestal uit de stomer en daar zat naar mijn idee weinig smaak of geur aan. Hierdoor werd broccoli voor mij een onterechte, minder gegeten groente.

 

Toen ik jaren terug, eenmaal begonnen was met gezond(er) eten, wilde ik ook de broccoli weer toevoegen, maar dan wel in een andere variant dan ik kende van vroeger. Na de broccoli aan allerlei soorten bereidingen te hebben onderworpen, vond en vind ik nog steeds de broccolirijst het lekkerst! 

 

Broccolirijst is ontzettend veelzijdig. Ideaal als vervanger voor rijst in een gerecht of in de sushi, door een salade, in een omelet, of juist als deel van het hoofdgerecht. Hieronder, na lang wachten, eindelijk het recept voor broccolirijst die ik gebruik in al deze bovenstaande soorten.

 

In al mijn recepten gebruik ik altijd rode ui, omdat ik buikpijn krijg van de witte uien. Voel je vrij om de ui te gebruiken, die jij lekker vindt!

Ingrediënten 

  • 1 middelgrote broccoli, bij voorkeur biologisch
  • 1 rode ui fijn gesnipperd
  • 2-3 tenen knoflook fijn gesneden 
  • Scheutje olijfolie
  • Snufje zeezout
  • Optioneel: 1 schep honing (tegen de bitterheid)

Bereiding

  1. Was de broccoli en snij deze in kleine roosjes. De steel kun je ook gebruiken, verwijder de buitenste laag, t/m de draden aan de binnenkant. Voeg daarna alles in de foodprocessor.
  2. Draai de broccoli tot deze ongeveer de maat van een rijstkorrels heeft. Als de roosjes te groot zijn, kan het soms gebeuren dat deze niet goed door de foodprocessor vermalen worden.
  3. Doe wat olie in de wok op middelhoog vuur en bak daarin de gesnipperde ui en knoflook tot deze gaan geuren. Voeg de broccolirijst toe en schep geregeld om. Voeg zout toe en optioneel de honing. Na ongeveer 10-15 minuten is het klaar.

Bron: allyouneedishealthyfood.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.