Huzaren salade (vegan)

Tijdsduur: 60-80 minuten

Voorbereiding /snijden 20 minuten

Bakken 25-30 minuten

Afkoelen 15-20 minuten

4-6 personen

Deze geweldige allyouneedishealthyfood.nl Huzare is één van mijn meeste geliefde salade!

Ik maak het zeker 1 tot 2 keer per maand, vaak een hele grote bak, waar ik meerdere dagen goed van kan eten:-)

Het geheim achter deze salade is de smaak van zoet, romig, fris, zuur en knapperig! Tevens is deze Huzare heel voedzaam en ook machtig. 

Meestal maak ik deze salade in een vegan variant, al is het met runderstoofvlees ook heel erg lekker! 

 

Wil je meer informatie over deze huzaren salade kijk dan op mijn blog

Ingrediënten:

  • 3-5 middelgrote zoete aardappels 
  • 1 grote winterpeen of 4-6 kleine bospeentjes
  • Bieslook optioneel
  • Zout 
  • Sap van 1 citroen
  • 1 klein potje zure augurken (ik snij eerst 3/4 van de augurken, later met proeven evt meer toevoegen)
  • 1-2 eetlepels vegan mayonaise zonder suiker of zelf maken
  • 2 grote eet rijpe avocado, hoeven niet heel zacht te zijn
  • Optioneel doperwten, ik laat ze meestal achterwegen

 

Benodigdheden:

  • Snijplank
  • Mes
  • Dunschiller optioneel
  • Oven en bakpapier

 

Bereiding:

  • Ik zet de hetelucht oven tussen de 180-200 graden, schil de zoete aardappels en snij deze in allemaal ongeveer dezelfde formaat stukken, hoe kleiner, hoe sneller ze gaar zijn en leg ze op een, bakpapier bekleede bakplaat en doe er wat zout erop.

  • Na ongeveer 25-30 minuten beginnen de eerste zoete aardappelen lekker zoet te ruiken. Wanneer ze een krokant laagje krijgen hier en daar, en ze makkelijk met een vork in te prikken zijn, haal ik ze uit de oven.  

  • Ik prak de zoete aardappels met een vork fijn, tot het één massa is geworden en laat het afkoelen.

  • Ondertussen heb ik het sap van 1 citroen in een schaal gedaan, daarbij ik 2 avocado's in niet al te kleine stukjes, deze roer ik goed door het citroensap, omdat het verkleuring tegengaat.  

  • De wortel snij ik goed klein en de augurk iets grover (de harde structuur van de wortel moet in mijn optiek niet overheersen en dat gebeurd niet als het fijn genoeg is. Wanneer augurk te fijn gesneden is, vind ik de smaak van augurk alles overheersen). Beide voeg ik bij de avocado, roer goed door elkaar heen.

  • Wanneer de zoete aardappel voldoende afgekoeld is, proef ik of de zoete smaak te proeven is, zo niet voeg ik wat zou toe (dit haalt het zoet op) en voeg ik 1-2 eetlepels mayo toe, goed doorroeren, ik doe dit lepel voor lepel en veel proeven tussendoor, omdat ik graag de zoete aardappel smaak op de voorgrond wil houden. 

  • Daarna voeg ik de zoete aardappel en de gesneden avocado's, wortels en augurken bij elkaar en goed doorroeren. 

  • Een flinke hand klein gesneden bieslook gaat door de huzaren salade, goed doorroeren. 
  • Als garnering strooi ik nog wat gesneden bieslook er overheen, eet smakelijk!!

     

Tip:

  • Er zijn veel componenten toe te voegen aan deze huzaren salade, te denken aan doperwten, ei, vlees. Kijk en proef vooral wat je ervaart en evt. mist.
  • Deze lekkere huzaren salade is in de koelkast 2 tot max 3 dagen te bewaren. 

Bron: allyouneedishealthyfood.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.