Chocolade-dadelmousse

Deze heerlijke en romige chocolade-dadelmousse is zeer geschikt om te gebruiken als vulling of als lekkere topping!! Gebruik bij voorkeur dadels met schil/vel. Hierdoor blijven de dadels sappiger en zijn daardoor veel smaakvoller. Koop je ze zonder schil, dan is de kans dat de dadels ingedroogd zijn aanwezig. Ik gebruik uitsluitend medjoul dadels en voor patisserie vind ik het echt een must, dus ook voor deze romige chocolade-dadelmousse. Deze dadels zijn uiterst geschikt, omdat ze veel vocht bevatten, heel smeuig zijn en ontzettend smaakvol!!

 

Wist je dat dadels bijdragen aan een goede gezondheid? Dadels zijn een rijke bron van mineralen, vezels en vitaminen en helpen bij verschillende darmklachten. Daarnaast ondersteunen ze bij bloedarmoede vanwege het hoge ijzer gehalte, geven ze een energieboost door de natuurlijke suikers, ondersteunen ze je lever en de kalium ondersteunt je hart en helpt mee aan het verkleinen van de kans op beroertes. De vitamine B6 in dadels ondersteunt je hersenfunctie en daarbij komt ook nog dat dadels kalk bestrijden wat ten goede komt aan je bloedvaten! 

De onbewerkte cacao bevat vooral heel veel antioxidanten, diverse mineralen waarvan magnesium de meest bekendste is. 

Kortom verwen jezelf met deze heerlijke letter!

Bereiding chocolade-dadelmousse

  1. Smelt de kokosolie au bain-marie.
  2. Was de dadels, ontvel en ontpit ze daarna. Het makkelijkste gaat dat om de dadels heel te weken in warm water (je verliest zo ook geen vruchtensappen), hierdoor komen de velletjes los te zitten van de vrucht. Haal als laatste de pit eruit. Doe de dadels in de foodprocessor en zet aan.  
  3. Voeg 4 eetlepels warm water en 4 eetlepels gesmolten kokosolie toe aan de foodprocessor en mix tot een smeuïg geheel. 
  4. Voeg 4 eetlepels cacaopoeder toe en mix goed door elkaar. De mousse kan nu wat stug worden, voeg dan wat eetlepels warm water, hierdoor wordt het heel romig van structuur. 
  5. Voeg een snufje zout en 1 tot max 2 eetlepels agave of honing toe en mix door elkaar. Proef of je de mouse donker genoeg van smaak vindt. Mocht je net als ik houden van hele pure chocolade voeg dan 1 eetlepel cacao en 1 tot 3 eetlepels warm water toe, proef en herhaal indien nodig. 
  6. Vul een spuitzak en zet apart totdat je de mouse gaat gebruiken. 

Kijk voor inspiratie waar je de mouse kan gebruiken bij deze recepten Chocoladeletters, Green Peas BAS-taart

Bron: Allyouneedishealthyfood.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.