Bottenbouillon wraps

Dat klinkt gek hè!? Wraps van bottenbouillon!

Dit te gekke gerechtje is super makkelijk en snel om te maken. Ideaal om te vullen met een lekker salade, vlees en of een combi van beiden.  En door de voedzaamheid een goede basis waar je op kunt teren.

Toen ik eenmaal wist dat ik een lactose- en glutenintolerantie had, heb ik lang gezocht naar soortgelijke wrap qua smaak en structuur, die niet uit een pak kwamen. 

 

Totdat ik op een dag in mijn koelkast zag dat de voorraad gelatine uit runderbottenbouillon gigantisch was geworden! Wat kon ik hier allemaal nog meer mee maken? De vriezer was al gevuld met soepen, sauzen en ook stoofpotjes. Toen werd het idee geboren om met de gelatine wraps te maken. Het leek mij gek in het eerste moment, die dikke gelatine hoe zou dat dan werken in een wrap? Wanneer je gelatine uit bottenbouillon verwarmt, wordt het vloeibaar. Ik voelde mijn enthousiasme toenemen en zo werden de bottenbouillon-wrap geboren. 

Bereiding

  • Voeg alle ingrediënten bij elkaar in de maatbeker, begin met de natte (wanneer je met droge begint, plakken de melen aan de bodem van de maatbeker) en mix door elkaar tot een glad beslag. Mocht je net als ik de smaak van kaas missen, kun je edelgistvlokken door je beslag doen. 
  • Verhit de koekenpan met wat olie, op laag tot halfhoog vuur. Als de pan heet is, giet een lepel beslag in de pan en draai deze rond. Bak ongeveer 5-6 stuks.  

Extra informatie

  • Rundergelatine van bottenbouillon hebben tal van gezondheidsvoordelen, klik op het recept of het blog voor meer informatie.
  • Heb je geen havermeel, maar wel havervlokken, kun je deze malen tot meel.
  • Edelgistvlokken zijn gemaakt van een gedeactiveerd gist, hebben een hartige smaak wat een beetje doet denken aan Parmezaanse kaas. Het bevat verschillende B vitamines en ook foliumzuur. Edelgistvlokken zijn een ideale aanvulling in een salade, pasta, of in deze heerlijke pannenkoeken. 

Bron: allyouneedishealthyfood.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.