Grow your own


Naast het koken waar ik ontzettend van geniet, ben ik een groot liefhebber van "grow your own veggies". Een paar jaar gelden heb ik een kas in mijn tuin geplaatst waar ik eigen groentes in verbouw. Ik pachtte daarnaast ook een stukje land, waar ik fruitbomen en bessenstruiken heb geplant en een gedeelte met wilde bloemen voor bijen.

 

In mijn tuin groeiden er boontjes, verschillende soorten sla, aardbeien, aubergines, courgettes, paprika, rode bieten, peren, appels, pruimen, vijgen, frambozen, bramen, blauwe- rode en zwarte bessen, tomaatjes, komkommers, verschillende kruiden en groene bladgroentes in mijn kas. 

 

Alles wat ikzelf verbouw is biologisch en verwerkt ik in mijn voeding, dat varieert van taartjes, ijs tot aan salades, soepen, groenterijst of gewoon lekker zo uit het vuistje!

 

Omdat ik niet alles zelf kan telen, zijn lokale/streek ingrediënten en producten harstikke leuk! Ik let hierbij wel op de herkomst en of het biologisch is. Daarbij steun je de lokale ondernemers, wat hen helpt om mooie ingrediënten of producten te blijven oogsten, zodat wij het kunnen blijven afnemen!

 

 

Bron: allyouneedishealthyfood.nl  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.