IJS

Hoe tof is het om je eigen ijs te maken!! Ik vind het fantastisch:-)

Ik ben een ontzettende ijs liefhebber, door mijn overgevoeligheid voor zuivel en gluten, bleef er niet zoveel keus over als ik bij de lokale ijsboerderij een lekker ijsje wilde halen. Dus besloot ik het zelf te gaan maken. De zuivel te vervangen door kokosmelk, de zoet door dadels en of honing. En echt sap uit fruit te gebruiken om ijs te kleuren en vooral zijn echte herkenbare intense smaak te geven. Ondertussen heb ik een aantal ijsmachines aangekocht zodat ik meerdere ijsjes achter of naast elkaar kan draaien hahaha...

 

Gaandeweg kwam ik erachter wanneer ik meer dadels toevoegde in fruitijs dat de structuur na invriezen vrij zacht bleef en de kristallen minder. Het ijs werd daardoor makkelijk te scheppen, vergelijkbaar met die uit de winkel. Of wanneer ik avocado gebruik in ijs, dat het effect ontzettend romig is. En bijvoorbeeld het toevoegen van peper, net dat beetje pittige bite aan ijs geeft en citroen de fruitsmaken meer naar de voorgrond kon halen. Voor mijn kook-gevoel lagen de mogelijkheden open, niks was te gek! En ik heb al best wat bijzondere ijsjes gemaakt:-)

 

Mijn eigen ijs recepten probeer ik zoveel te beperken aan hoeveelheid in ingrediënten, liefst Max 5. Waardoor de smaken van die Max 5 ingrediënten te proeven zijn. 

 

Binnenkort volgend er meer recepten