Kip-kerriesalade

Als kind at ik wel eens kip-kerriesalade, om eerlijk te zijn vond ik er niks aan. Te zuur, te vet en de kerrie smaak was niet mijn favoriet. 

Ik ben nu op een punt gekomen in mijn leven dat ik er ontzettend van geniet om smaken van vroeger die ik niet zo lekker vond, om te turnen naar iets bijzonders, kerriesalade is daar 1 van. Aangemoedigd door mijn vriend die dol op deze smaak is, ging ik op zoek naar een kerriesalade op de allyouneedishealthyfood.nl manier.

 

Deze salade is heerlijk op een broodje, als bijgerecht of om gewoon zo te eten!

Je kunt de kip koken in water met zout, of in bouillon. Deze manier van bereiden geeft de kip een wat droge smaak. Als de kip eenmaal aan de salade toegevoegd is, is de droge smaak niet meer zo op de voorgrond. Je kunt er ook voor kiezen om de kip in de slowcooker op de lage stand te bereiden voor ongeveer 4 uur. Zorg ervoor dat de kip compleet in het vocht ligt van water of bouillon. Uit de slowcooker is de kip ontzettend smeuïg en heeft het ook meer smaak behouden door de manier van bereiden. 

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • Zure augurken 10-15 kleine, naar smaak evt meer
  • 1 grote rode ui
  • 1 eetlepel Curry madras kruiden van Pit & Pit
  • 2 bospeen of een halve grote winterpeen
  • Zeezout en peper
  • 3 hard gekookte scharreleieren
  • 2 eetlepels mayonaise

Bereiding

  • Kook de kipfilet in water met zout evt. in bouillon voor 25-30 minuten of gebruik de slowcooker op de lage stand voor 4 uur (zie de info hierboven). Als de kip klaar is, met twee vorken of met je handen deze uit elkaar trekken tot dunne sliertjes. 
  • Kruid de kip met kerrie madras kruiden en bak in de wok voor 5-10 minuten op hoog vuur met wat olie.
  • Kook de eieren 6-7 minuten, na het afkoelen pellen en in de mengkom stampen tot kleine stukjes. Voeg hier de zout en mayonaise aan toe. 
  • Snijd de ui fijn, de wortel in kleine blokjes en voeg toe in de mengkom.
  • Voeg de afgekoelde pulled chicken toe en meng goed door elkaar.
  • Als laatste de fijngesneden augurkjes toevoegen. Doe dit op smaak om een goede balans in de salade te krijgen. 

Bron: allyouneedishealthyfood.nl

Reactie plaatsen

Reacties