Wrapped up Biefstukreepjes

Ik ben absoluut dol op deze combi, biefstuk en een salade in een tof jasje.

 

Biefstuk eet ik graag bleu/rare en hiervoor gebruik ik een stalen pan van Demeyere. Deze pan is geweldig!! Het bakken gaat zo snel en de biefstuk bak je zonder vetstof en zo gauw de biefstuk dichtgeschroeid is, laat deze vanzelf los van de pan. De bodem van de Demeyere pan is opgebouwd uit 7 lagen die doorlopen tot boven aan de rand. Dit zorgt voor een zeer goede en gelijkmatige warmteverdeling door de hele pan. Hierdoor geeft de pan hetzelfde resultaat aan de zijkant als aan de bodem. Je schakelt de temperatuur namelijk terug wanneer de pan eenmaal op temperatuur is, zonder dat de pan afkoelt en dat is tevens ook duurzaam. Doordat er geen anti-aanbaklaag op deze pan zit bak je vlees lekker krokant. Ideaal voor een heerlijk mals én ook krokant biefstukje.

 

Wij halen al ons vlees bij Vleesboerderij Barten in Meerkerk, zij hebben geweldige kwaliteit vlees! De smaak is heerlijk mals en zacht. Kijk op hun website voor meer informatie over hun mooie producten.  

Ingrediënten vulling

 • 1 grote kogelbiefstuk of twee kleine
 • 2 handjes spinazie of andere sla die je voorkeur heeft
 • 2 bospenen julienne gesneden
 • 1 kleine rode ui in ringen of reepjes gesneden
 • 1 handje kiemgroente
 • 1 bosui in schuine dunne plakjes gesneden
 • Bieslook in kleine stukjes gesneden of geknipt
 • Zwarte sesamzaadjes of andere zaadjes en of nootjes
 • Peper en zeezout

Ingrediënten vinaigrette:

 • 1,5 eetlepel olijfolie extra vierde
 • 1 theelepel balsamico azijn (gebruik degene zonder suiker)
 • 1 theelepel honing 
 • Snufje zeezout

Bereiding

 1. Haal de kogelbiefstuk(jes) ongeveer 30 minuten vóór bakken uit de koelkast, zodat ze op temperatuur komen en dep droog met keukenpapier.
 2. Maak de wraps klik hier voor het recept.
 3. Begin alvast met het maken van de vulling. Doe de spinazie, julienne van bospeen en 2/3de van de rode ui in een mengkom. Maak de vinaigrette en meng deze door de salade heen. 
 4. Snij de bieslook, bosui en zet deze apart samen met 1/3 van de rode ui en een handje kiemgroente. 
 5. Indien je gebruik maakt van een stalen pan zoals ik, hoef je geen vetstoffen te gebruiken. Zet de pan op het vuur en gebruik hiervoor de waterdruppel methode als je twijfelt of de pan heet genoeg is. Mocht je een algemene koekenpan gebruiken, is het aan te raden om een vetstof te gebruiken om de biefstuk in te bakken. 
 6. Leg de biefstuk(jes) in de stalen pan en gebruik geen olie of vetstof, de biefstuk plakt nu totaal vast aan de pan. Zodra het vlees is losgekomen van de bodem kun je de biefstuk omdraaien, zet het vuur iets lager en herhaal het proces. De bereiding is bleu/rare, houdt je van medium of well done, laat de biefstuk dan langer in de pan. 
 7. Haal de biefstuk(jes) uit de pan en verpak deze in aluminiumfolie en laat het 3-5 minuten rusten zodat de sappen zich kunnen verspreiden over de biefstuk(jes) en het resultaat malser is. 
 8. Leg ondertussen op allebei de borden één wrap en vul beiden royaal met het salade mengsel. 
 9. Haal de biefstukjes uit het aluminiumfolie en snijd deze met een scherp mes in dunne reepjes, drapeer de biefstukjes over de wraps en bestrooi met zeezout en peper. Daarbovenop de kiemgroente en vouw de wrap dicht.
 10. Garneer met rode ui, bosui, bieslook en zwarte sesamzaadjes.

 

Eet smakelijk!!

Bron: Allyouneedishealthyfood.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.