Chocoladeroomijs

Toen ik de diagnose van Sarcoïdose kreeg, besloot ik om d.m.v. voeding mijn lichaam meer ondersteuning te geven. In die periode heb ik een Auto immuun protocol gevolgd, wat een strikt dieet is waarin je allerlei allergenen elimineert om zo je lichaam de kans te geven om te helen.  Dat heeft mijn lichaam op bijna alle vlakken hersteld.

Ik had nooit verwacht dat ik tijdens een eliminatie dieet ook smakelijke patisserie zou kunnen eten. Laat staan er dit fantastische ijsje aan over zou houden!!

De rijke chocoladesmaak geeft dit ijsje zoveel body, gedragen op de room van de avocado en kokosmelk, zonder deze op de voorgrond te proeven. Met het zoet van de honing i.c.m. de vanille en kaneel, is dit een fantastisch ijsje.  

 

Ondertussen heb ik het recept iets aangepast. Hieronder kun je lezen hoe je dit geweldige ijs kunt maken! 

 

Met dit ijs heb ik weliswaar mijn regel van max 5 ingrediënten overschreden, maar geloof me, het is het waard!!! 

Ingrediënten

  • 400 ml vette kokosmelk
  • 0,5 theelepel vanille poeder (ik gebruik die van Pit&Pit)
  • 150 gram vloeibare honing 
  • 1 à 2 avocado's in stukjes gesneden, ontpit en ontveld, ongeveer 75-100 gram vruchtvlees
  • 50 gram rauwe cacaopoeder (ik gebruik die van De Notenshop)
  • 0,5/1 theelepel kaneelpoeder (ik gebruik Ceylon van Pit&Pit)
  • Snufje zout

Bereiding 

  • Giet de kokosmelk samen met de vanille in een pan en breng aan de kook. Wanneer de kokosmelk kookt, zet het vuur lager, roer geregeld door en laat het 10 minuten zachtjes pruttelen. 
  • Haal daarna de pan van het vuur, voeg de honing toe en roer erdoor heen. 
  • Voeg alle overige ingrediënten toe en zet de staafmixer erop tot een glad romig mengsel ontstaat. Je kunt hier ook de blender voor gebruiken. 
  • Het mengsel dient te worden afgekoeld, naar 10 tot 7 graden, voordat het in de ijsmachine geplaatst kan worden. Mocht je geen ijsmachine tot je beschikking hebben kun je het mengsel, nadat het afgekoeld is, in de vriezer plaatsen en geregeld met een vork doorroeren. V.w. het romige element ontstaan ijskristallen minder snel.

Bon: allyouneedishealthyfood.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.