Bottenbouillon pannenkoeken 

Dat klinkt gek hè!? Pannenkoeken van bottenbouillon!

Dit te gekke ontbijtgerechtje is super makkelijk en snel om te maken. Ideaal om te vullen met een lekker salade, nootjes of als naturel. En door de voedzaamheid een goede basis waar je de ochtend op kunt teren.

Pannenkoeken wie is er niet dol op? Als kind aten wij thuis geregeld pannenkoeken, met melk en tarwemeel. Ik was er gek op en dan vooral met kaas en suikerstroop.

Toen ik eenmaal wist dat ik een lactose- en glutenintolerantie had, heb ik lang gezocht naar soortgelijke pannenkoeken qua smaak en structuur, die niet uit een pak of bus kwamen. Jarenlang heb ik pannenkoeken gemaakt van eieren, glutenvrije melen, plantaardige vloeistoffen met kruiden en specerijen, die waren prima, mooi van structuur, alleen niet voldoende voedzaam.

 

Totdat ik op een dag in mijn koelkast zag dat de voorraad gelatine uit runderbottenbouillon gigantisch was geworden! Wat kon ik hier allemaal nog meer mee maken? De vriezer was al gevuld met soepen, sauzen en ook stoofpotjes. Toen werd het idee geboren om met de gelatine pannenkoeken te maken. Het leek mij gek in het eerste moment, die dikke gelatine hoe zou dat dan werken in een pannenkoek? Wanneer je gelatine uit bottenbouillon verwarmt, wordt het vloeibaar. Ik voelde mijn enthousiasme toenemen en zo werden de bottenbouillon pannenkoeken geboren. 

Bereiding

  1. Voeg alle ingrediënten bij elkaar in de maatbeker, begin met de natte (wanneer je met droge begint, plakken de melen aan de bodem van de maatbeker) en mix door elkaar tot een glad beslag. Mocht je net als ik de smaak van kaas missen, kun je edelgistvlokken door je beslag doen. 
  2. Verhit de koekenpan met wat olie, op laag tot halfhoog vuur. Als de pan heet is, giet een lepel beslag in de pan en draai deze rond. Bak ongeveer 5-6 stuks.  
  3. Als topping heb ik de pannenkoeken gestapeld, daarop de honing en die even laten uitlopen, daarna versierd met gehakte nootjes, korenbloemen en kokosschaafsel.

Extra informatie

  • Rundergelatine van bottenbouillon hebben tal van gezondheidsvoordelen, klik op het recept of het blog voor meer informatie.
  • Heb je geen havermeel, maar wel havervlokken, kun je deze malen tot meel.
  • Edelgistvlokken zijn gemaakt van een gedeactiveerd gist, hebben een hartige smaak wat een beetje doet denken aan Parmezaanse kaas. Het bevat verschillende B vitamines en ook foliumzuur. Edelgistvlokken zijn een ideale aanvulling in een salade, pasta, of in deze heerlijke pannenkoeken. 

Bron: allyouneedishealthyfood.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.