Kokosboter zelf draaien

In 2017 kocht ik het Vegan kookboek van Angela Liddon, eigenijk omdat bij veel gerechten in haar boek, mij het water in de mond liep haha

Eenmaal thuis, ging ik het boek doorspitten en toen kwam ik het recept van Kokosboter tegen. Lang terug had ik het wel eens gekocht, ik vond het zo duur, dat ik het daarna nooit weer had gekocht. Je kan je voorstellen dat ik helemaal happy werd van het recept en het was idd heel erg simpel zoals Angela al had gezegd! 

 

Ondertussen heb ik al vaak kokosboter gedraaid en het verwerkt in mijn eten.

Deze boter is niet te vergelijken met een boter gemaakt van dierlijke vetten. De structuur is iets korrelig, met een zachte, lichte kokossmaak op de achtergrond. 

Ik vind het ideaal om mee te bakken of een glaze mee te maken.

Ingrediënten:

  •  1 zak ongezoet, middelgrote Kokosschaafsel (niet de grote kokos vlokken)

 

Benodigdheden:

  • Keukenmachine met een S-mes en sterke motor
  • Spatel
  • en een beetje geduld:-)

 

Bereiding:

  • Ik doe het schaafsel in de keukenmachine en laat deze 5-10 minuten zijn werk doen, tussendoor stopt ik het app af en toe om het schaafsel met de spatel van de binnenranden van de keukenmachine af te halen en weer bij elkaar te roeren.
  • Wanneer het zacht en vloeibaar wordt is het klaar!

 

Bewaaradvies:

  • In de koelkast en in een luchtdichte bak is het ongeveer een maand houdbaar, ik bewaar het ook wel eens in de vriezer.

 

 

Bron: Vegan kookboek van Angela Liddon

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.