Vegetarische kerriesalade

Deze kerriesalade is net zo fantastische als de kip variant en dan ook hetzelfde opgebouwd. Slechts de kip is vervangen door bloemkoolrijst. 

 

Als kind at ik wel eens kerriesalade, om eerlijk te zijn vond ik er niks aan. Te zuur, te vet en de kerrie smaak was niet mijn favoriet. 

Ik ben nu op een punt gekomen in mijn leven dat ik er ontzettend van geniet om smaken van vroeger die ik niet zo lekker vond, om te turnen naar iets bijzonders, kerriesalade is daar 1 van. Aangemoedigd door mijn vriend die dol op deze smaak is, ging ik op zoek naar een kerriesalade op de allyouneedishealthyfood.nl manier.

 

Deze salade is heerlijk op een broodje, als bijgerecht of om gewoon zo te eten!

Bereiding

  • Klik hier voor het recept voor bloemkoolrijst
  • Kook de eieren 6-7 minuten, na het afkoelen pellen en in de mengkom stampen tot kleine stukjes. Voeg hier de zout en mayonaise aan toe. 
  • Snijd de ui fijn, de wortel in kleine blokjes en voeg toe in de mengkom.
  • Meng de curry poeder door de bloemkoolrijst en mix goed door elkaar. Voeg daarna de bloemkoolrijst toe als het salademengsel en meng door elkaar.
  • Als laatste voeg de fijngesneden augurkjes toe. Doe dit op smaak om een goede balans in de salade te krijgen. Kruid met zout en peper om op smaak te brengen.

Bron: allyouneedishealthyfood.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.