Gemberijs
Dit overheerlijke verwarmende ijs is een echte musthave taste!! Pittig, verwarmend en koud tegelijk, fantastische combi!
Bereiding:
- Breng in de steelpan de kokosmelk met de vanillepoeder en gembersap aan de kook. Af en toe roeren is belangrijk omdat de kokosmelk net als gewone melk kan overkoken. Als het kookt, laat het zacht pruttelen voor 10 minuten.
- Was, week (in warm tot heet water) de dadels, daardoor gaat de schil er net iets makkelijker af. Haal daarna de pitten eruit en voeg de dadels toe en roer af en toe door.
- Gebruik de staafmixer om de dadels door het mengsel te mixen.
- Voeg de honing toe en roer door elkaar.
- Laat het mengsel daarna goed afkoelen tot ongeveer 25-30 graden.
- Mocht je kaneel willen toevoegen doe je dat wanneer het mengsel afgekoeld is!
- Je kunt ervoor kiezen om het mengsel in de ijsmachine te voor te bewerken. Het ijs heeft dan minder kans op kristalvorming.
- Echter werkt het naar mijn idee soms beter, om de ijsmachine niet te gebruiken, als je een kleine vorm wilt vullen, omdat het mengsel dan meer vloeibaar is.
Ingrediënten ijs:
- 500 ml kokoscreme (mocht je dit niet hebben, laat dan vette kokosmelk 2 dagen in de koekast staan, dan scheidt de crème zich van het vocht, gebruik dan enkel de crème).
- 3-5 medjoul dadels zonder pit en schil (dat is .. gram).
- In dit recept verwerk ik 100-120 ml vers gember sap. Het sap verkrijg ik d.m.v. de slowjuicer, daarvoor gebruik ik 150 gram verse gember. Dit is heel sterk, evt. minder gebruiken.
- 1 theelepel vanillepoeder
- Optioneel 1 theelepel kaneel of speculaaskruiden (let op na kookproces)
- Honing 1 a 2 eetlepels, naar smaak.
Benodigdheden:
- Steelpan en spatel.
- Optioneel ijsmachine
- Vormpjes of bakjes om het ijs in de bewaren.
- Vriezer
- Staafmixer
- Optioneel Slowjuicer
Bewaren:
- In de vriezer.
Tip:
- Dit ijs is heel lekker met i.c.m. bacon, zie de foto hieronder!
Bron: Allyouneedishealthyfood.nl
Reactie plaatsen
Reacties