Citroen glaze
Deze Glaze is 1 van mijn favorieten om gebak mee te bedekken! De smaak zo intens, fris, maar niet zuur, licht zoet, zeker niet zoetig! En tilt elke cake, die misschien van zichzelf niet heel uitgesproken is, naar een hoger level. Omdat ik gluten en zuivelvrij bak, zijn niet in elke recept veel kruiden toegevoegd, hierdoor iets zachter van smaak en is een glaze als deze mooie citroen variant, ideaal om de balans in de cake te brengen.
Al veel taarten heb ik bedekt met deze lekkere frisse prikkelende laag, geregeld bedek ik deze iets zuur-frisse citroen-glaze laag met iets zoets, zodat alle smaken er nog meer uitspringen.
Het basis ingredient "kokosboter" maak ik zelf zie hier het recept
Ingrediënten
- 50 gram kokosboter, zie recept van kokosboter
- 1 blik van 400 ml vette kokosmelk
- Sap van 2-3 middelgrote citroenen, sap gezeefd
- Zest van 1 biologische citroen
- 2-4 grote eetlepels honing, evt naar smaak meer toevoegen
Benodigdheden
- Steelpan
- Spatel
- Fijne rasp
Bereiding
- Smelt de kokosboter in een steelpannetje en voeg daarna de 400 ml kokosmelk toe. En laat het samen een paar minuten zacht koken.
- Voeg daarna het gezeefde sap van 2 citroenen toe, de rasp van 1 citroen en 2 eetlepels honing. Breng het verder op smaak indien nodig tot de glaze tintelt op je tong, fris, maar niet zuur is, licht zoet maar niet zoetig:-)
- Wat je overhebt, bewaar je in de vriezer.
Bron: Naar het boek van Vanessa Barajas 'Clean eating with a dirty mind'
Reactie plaatsen
Reacties