BAS-ioli

BAS-ioli, wat is dat nou weer? BAS staat voor Boter Andere Soort. Ik werd geïnspireerd door een recept voor melkvrije boter uit het boek van 'He Won't Know It's Paleo' van Bre'anna Emmit. Dit boek is bedoeld voor mensen die het AIP (auto immuun protocol) volgen, wat kan helpen bij bijv. een auto-immuunziekte of een andere ziekte. Door allergenen te elimineren krijgt je lichaam rust, wat de kans op herstel bevorderd. 

 

Het AIP heeft mij heel goed geholpen toen ik de diagnose van Sarcoidose kreeg. De boter heb ik veranderd in een allyouneedishealthyfood versie, wat nog steeds in de categorie AIP thuis mag horen (uiteraard wel afhankelijk van de garnering). 

De BAS-ioli is een afgeleide van de bekende aioli uit de winkel, maar dan met enkel natuurlijke ingrediënten. De BAS-ioli van allyouneedishealthyfood is romig, zacht en fris van smaak en smelt op de tong. Een echte aanrader voor op een broodje of een wrap 

Bereiding

  • Voeg de kokosolie en olijfolie samen in de maatbeker en klop op tot een glad glimmend geheel. Soms kan het even duren, vooral als de kokosolie te vloeibaar is.
  • Voeg daarna de zout, citroensap en geraspte knoflook toe en mix nogmaals door elkaar. 
  • Optioneel: garneer met gehakte bieslook of cayenne peper.

Bron: allyouneedishealthyfood.nl.

Geïnspireerd door: Bre'anna Emmit

Reactie plaatsen

Reacties

Saskia Mastenbroek
3 jaar geleden

Hoi Mandy,

Breng je ook een kookboek uit? Wat een toffe recepten!!