Bietenvink Leftover Deluxe

Zoals ik al eerder heb geschreven, ik hou er niet van om onderdelen van ingrediënten weg te gooien. Indien mogelijk probeer ik zoveel mogelijk tot alles te gebruiken. Bietenbladeren zitten boordevol smaak en zijn super leuk en makkelijk om mee te werken! Salades van bietenblad is misschien wel de meest bekende! 

 

Dit leftover-fun gerechtje is ooit ontstaan door restjes gehakt en een overschot aan bietenbladeren van eigen moestuin. Ondertussen passen deze gevulde bietenbladeren heel goed in de categorie 'Letftover Deluxe'.

 

In onderstaand recept zijn de bietenbladeren gevuld met gekruid gehakt. Door de honing ontstaan er een prachtige caramelisatie.

De smaken zijn met geweldige diepte. Deze prachtige zachte smaakvolle rolletjes zijn heerlijk om warm en zeker ook om koud te eten!

Bereiding:

  1. Wanneer je gedroogde kruiden gebruikt, raad ik aan deze te vijzelen. Voeg de kruiden samen met de geraspte gember, knoflook, ui, honing en het gehakt en meng door elkaar. 
  2. Was de bietenbladeren, snij de stelen eraf en leg apart.  
  3. Leg de bladeren ongeveer 2 minuten in kokend water, spoel daarna af met koud water en leg te drogen op schone theedoek of keukendoek.  
  4. Snij voorzichtig de meest dikke nerven uit het blad, zie stap 4 hiernaast. 
  5. Leg de geblancheerde bladeren met de nerven omhoog (zouden de nerven omlaag liggen, kunnen deze tijdens het bakken verbranden). Zie hiervoor het filmpje bij stap 5. 
  6. Doe een scheutje olie in de pan en zet op laag vuur. Verdeel de steeltjes in de pan per twee stuks en leg daar voorzichtig de rolletjes op en draai geregeld, zie de foto hiernaast bij stap 6.
  7. Na 15-20 minuten zacht pruttelen zijn de bladeren rondom mooi gebruind en gecarameliseerd. Serveer met lekkere groentes of laat afkoelen en eet koud!

Bron: Allyouneedishealthyfood.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.