Pistachepasta

Pistachenoten was niet mijn eerste keuze in voeding. Maar waarom? Geen idee eigenlijk, maar het kwam er niet van naast alle noten de ik al gebruikte.

 

Daar kwam verandering in toen ik mijn lief vroeg of hij al verjaardagswensen had. Nou die had hij wel!  Pistacheijs maar dan wel op de allyouneedishealthyfood.nl way! Rody, mijn lief, is dol op pistache en het ijs van pistache is wel zijn all time favorite. Natuurlijk ga ik een uitdaging als deze graag aan en daarnaast vind ik het een eer om met zo een prachtige noot ijs te mogen maken. 

 

Na heel wat recepten te hebben gelezen, kwam ik al gauw op het idee om een pasta te maken van pistache. Dat zorgt voor een echte, rijke smaak en structuur in het ijs en de bekende pistache kleur. 

 

Omdat ik puur kook, zonder toevoegingen, heb ik geprobeerd om de pistachepasta te maken zonder toevoegingen. En dat is heel goed gelukt!! De rijke smaak is fantastisch, de pistache kleur en geur spot on en de structuur smeuïg. 

 

De pistachepasta is ook heerlijk op een cracker, of om te gebruiken in patisserie. Daarnaast kan je er geweldig lekker ijs van maken, klik hier hier voor mijn variant op pistacheijs.

Ingrediënten 

  • 125 gram ongebrande gepelde pistache noten
  • Snufje zout

Bereiding branden pistache noten

  • Brand de noten in een droge koekenpan, met een snufje zout.
  • Wanneer de noten beginnen te ruiken, zijn ze goed. Leg ze op een koud bord of direct in de foodprocessor om verdere garing tegen te gaan. 

Bereiding draaien van de pistachepasta

  • Doe de gebrande noten in de foodprocessor en zet deze aan. 
  • Het duurt wel even voor de pistache zich vormt tot een pasta. Het helpt om tussendoor de machine te stoppen en door spatelen.
  • Wanneer de pasta vloeibaar/smeuïg wordt, is het klaar.

Bon: Allyouneedishealthyfood.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.