Avocado-Citroenijs
Deze bijna knetterende sensatie van romige, frisse en zeker niet zure, intense ijssmaak is een echte taste must have experience voor de smaakpapillen!
Toen ik dit ijs voor de eerste keer maakte, deed het mij denken aan knettersnoep van vroeger, dat op je tong kleine explosies gaf. Dit ijs geeft zeker een explosief gevoel aan smaak.
Ben je dol op avocado en houd je van frisse citroensmaak, dan is dit het ijsje voor jou!
Ik probeer, wanneer ik een nieuwe ijs soort ga maken, dat het uit niet meer dan 5 ingrediënten bestaat. En dat is helemaal gelukt! Slechts 3 ingrediënten in dit heerlijke frisse ijsje!!
Ingrediënten:
- 250 gram avocado zonder schil en pit ongeveer, dat zijn ongeveer 3 middelgrote avocado's.
- 90 ml gezeefd citroensap, dat komt neer op ongeveer 2,5-3 kleine tot middelgrote citroenen.
- 225 gram vloeibare honing, ik gebruik hiervoor rauwe honing.
Benodigdheden:
- Staafmixer
- Hoge maatbeker waar de staafmixer makkelijk inpast
- Theezeefje of andere kleine zeef
- Siliconen spatel
- Siliconen bakvorm met bakkers-spatel of een bewaarbakje voor het ijs
- Optioneel; ijsmachine, ik gebruik deze in dit recept enkel wanneer ik bolletjes wil scheppen van het ijs.
Bereiding van ijsmengsel:
- Schil de avocado's en haal de pit eruit. Snijd ze in stukjes en doe deze in de maatbeker.
- Voeg het gezeefde citroensap toe, begin daarna met staafmixen tot een glad mengsel.
- Voeg dan pas de honing toe en ga verder met staafmixen tot een glad en glimmend mengsel.
- Vanaf hier kun je het mengsel in een siliconen bakvorm gieten of de ijsmachine gebruiken. Beiden zijn goede opties, afhankelijk van wat je wil.
- Mocht je de ijsmachine gebruiken, volg dan de gebruiksaanwijzing van het apparaat.
siliconen bakvorm met bakkers-spatel
Vullen van siliconen vormen:
- Zet de siliconen vorm op een vlakke plank die in de vriezer past (ik gebruik meestal een bakblik).
- Vul de vorm met het mengsel en gebruik de bakkers-spatel om het ijsmengsel zorgvuldig te verdelen.
- Klop de luchtbelletjes uit de vorm, door de plank en de vorm samen vast te houden en voorzichtig een paar keer op neer te laten komen op het aanrecht.
- Als er luchtbelletjes in zaten, kan het zo zijn dat het ijsmengsel iets gezakt is.
- Zet in de vriezer voor minimaal 24 uur.
Optie: Wil je dit lekkere ijsje vegan maken, vervang dan het zoet voor agavesiroop.
Bron: allyouneedishealthyfood.nl
Reactie plaatsen
Reacties