Pulled chicken uit de Sous Vide

Pulled chicken eten wij geregeld. Door de veelzijdigheid is dit een hele fijne en lekkere toevoeging aan salades, poké bowls, wokgerechten, overschotels of gewoon lekker op een broodje.

 

Hieronder heb ik pulled chicken beschreven zoals ik het maak, met een klein gerechtje daarbij, van zoete aardappel, gele paprika, rode ui en knoflook. 


De smaak van gerookt paprikapoeder geeft een mooie verdieping aan het zoet van de aardappel, de structuur van de kip en het scherpe van de ui en knoflook. Als garnering geeft de rauwe, gele paprika het gerechtje een bite en de bieslook zorgt voor een fris element.

Ingrediënten 

  • 2 kippendijen
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder van Pit&Pit
  • 1 zoete aardappel geschild en in kleine blokjes 
  • Olijfolie
  • Snufje zout
  • 1 rode ui gesneden
  • 3 teentjes knoflook fijn gehakt
  • Garnering: halve gele paprika in blokjes en bieslook

Bereiding

  • Kruid de kippendijen met de gerookte paprikakruiden, vacumeer en bereid in de Sous Vide op 74ºC voor 4 uur. Trek als het klaar is de kippendijfilets met twee vorken uit elkaar.
  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de zoete aardappel in blokjes en pof voor 20-30 minuten.
  • Doe wat olijfolie in een hete wokpan, voeg de rode ui toe met een snufje zout en bak het geheel even aan.
  • Voeg de pulled chicken toe en daarna de zoete aardappel blokjes uit de oven, bak 2 minuten op hoog vuur mee.
  • Garneer met gele paprika en bieslook.

Bron: Allyouneedishealthyfood.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.