Amandelpasta

Ben jij ook helemaal gek op notenpasta? Ik wel!! Gemaakt van amandelen, zonnebloempitten, pecannoten of gewoon een mix van verschillende soorten noten. 

 

Ik ben dol op noten, waarbij amandelen en pecannoten mijn absolute favorieten zijn. Ik eet ze dagelijks en als het even kan, probeer ik er ook mee te werken. In sommige taarten en of koekjes zijn noten of een pasta van noten dan ook echt een toevoeging!

 

Op een glutenvrije cracker vind ik bijvoorbeeld amandelpasta heerlijk! 

Er zijn van allerlei notenpasta's te koop. Ik heb dan ook veel soorten geprobeerd. Gezien mijn lichaam nogal gevoelig reageert op toevoegingen, heb ik op de amandelpasta van pit&pit geen enkele reactie. Hoe lekker deze amandelpasta ook is van dit fantastische bedrijf, zelf maken is altijd leuker vind ik!!

Na wat speurwerk op internet, bleek al snel dat het maken van je eigen notenpasta heel erg makkelijk was. Alles wat ik nodig had, was een foodprocessor met een S-mes en noten. 

Mijn eerste poging verliep toch iets minder makkelijk dan ik aanvankelijk had gedacht, toen ik de machine op de hoogste stand had gezet. Denkende dat de amandelnoten dan eerder zouden crashen en ik sneller klaar was, waardoor de noten finaal aan de binnen-onderzijde plakten en het mes over de noten heen maaide. Handig is het om tussentijds meerdere keren de gehakte noten van de bodem en zijkant te halen met een spatel en daarna de machine weer aan te zetten. Het uiteindelijke resultaat was een super lekkere amandelpasta, dus de moeite was het absoluut waard!

 

Ondertussen heb ik al vaak notenpasta gemaakt en geleerd om de foodprocessor op een lagere stand te zetten, totdat de noten niet meer zo korrelig zijn. Daarna de machine hoger zetten, werkt heel goed! 

Ik vind het altijd leuk om verschillende smaken te proberen en bij voorkeur diegene die niet zo voor de hand liggen. Zo vind ik amandelpasta, met wat zout en een vleugje biologische speculaaskruiden, een heerlijke combi.   

Bereiding

  1. Weeg de amandelnoten af.
  2. Hak ze alvast klein in de foodprocessor.
  3. Optioneel kun je ze kort in een droge koekenpan met een snufje zeezout branden en haal ze uit de pan als ze gaan geuren. Leg de gebrande amandelstukjes daarna op een bord om af te koelen. Doe je deze stap niet, kun je het zeezout toevoegen in de foodprocessor.
  4. Maal het geheel tot pasta, hier is een beetje geduld voor nodig. Indien de noten aan de binnenzijde van de foodprocessor vastgeplakt zitten, stop de machine dan en schraap deze met een spatel los en zet de machine weer aan. Soms moet dit een aantal keer herhaald worden.
  5. Waneer de pasta een mooie, dikke, vloeibare massa is geworden, is het klaar! je kunt er nu optioneel een halve theelepel biologische speculaaskruiden of andere smaken aan toevoegen.

 

Enjoy!

Mocht je zin hebben om ijs te maken van deze heerlijke pasta, check dan hier het recept van amandelijs.

Bron: Allyouneedishealthyfood.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.