Chocolade dadeltaart

Deze heerlijke donkere allyouneedishealthyfood.nl chocoladetaart is de BOM voor de echte chocolade lovers!!

En dat zonder bakproces! Wees gewaarschuwd, de taart is heerlijk!! wel super machtig

 

Je kunt gebruik maken van een springvorm van 18cm ( bij een kleinere vorm, heb je een dikkere chocolade laag😋🤗 of meer taartjes🤩🥳

 

 Ingrediënten bodem:

  • 100 gram amandelen of andere noten 
  • 1 a 2 eetlepels amandelmeel 
  • 150 gram dadels
  • snufje zout

 

Ingrediënten vulling:

  • 300 gram dadels
  • 6 eetlepels rauwe cacao ( dat is erg sterk, je kunt altijd met minder beginnen🙂)
  • 4 tot 6 eetlepels kokosolie gesmolten
  • 8-14 eetlepels warm water (niet alles in 1 keer toevoegen)
  • Klein beetje honing 
  • Snufje zout.

 

Ingrediënten glazuur:

  • 50 gram kokosolie
  • 1 tot 3 eetlepels rauwe cacao toevoegen.
  • 1 tot 3 eetlepels honing (meer als je de chocolade te sterk vindt)
  • 1 handje nootjes branden met wat zout. 

Bereiding bodem:

  • Dadels wassen en weken in warm tot heet water.
  • Noten in de keukenmachine (met een mes of de noten bedekken met een theedoek en met de onderzijde van een steelpan, hamer of anders geschikt voorwerp de nootjes klein slaan, werkt ook prima) grof tot fijn hakken, even in de pan aanbranden met wat zout, tot ze gaan geuren. 
  • Ontvel de gewelde dadels en haal de pitten eruit, door de warmte van het water kun je de dadels makkelijk door de noten heen kneden. Blijft het deeg erg plakkerig, dan is het handig om 1 a 2 eetlepels amandelmeel door het deeg te kneden. 
  • De springvorm bodem en zijwanden met bakpapier bekleden. Als je kokosolie tegen de randen smeert plakken de stroken bakpapier makkelijk:-)
  • Je kunt nu het dadel-noten deeg op de bodem van de springvorm platdrukken, dit gaat het makkelijkste met de bolle kant van een eetlepel die je steeds opnieuw nat maakt (dan plakt het deeg niet vast aan de lepel)

Voeg wat amandelmeel aan de bal van dadels en noten toe als deze te plakkerig aanvoelt. 

Als je de dadel-noten bodem goed te verdeeld aan de randen, loop je de minste kans dat er gaten ontstaan aan de zijkant van je taart.  

Bereiding vulling:

  • Dadels wassen, weken, ontvellen en ontpitten, daarna in de keukenmachine samen met 6 eetlepels gesmolten kokosolie.
  • Als het een zachte emulsie is geworden, voeg 2 eetlepels warm water, snufje zout, 1 eetlepel honing en de cacao toe, begin met 4 eetlepels dat kan best sterk zijn en draai tot alles opgenomen is.
  • Als dit mengsel goed opgenomen is, proef je even. Naar smaak evt wat extra cacao niet meer dan 05/1 eetlepels per keer en als het nog wat stug is voeg je per keer 1 a 2 eetlepels warm wat toe tot er een glad maar stevig mengsel ontstaat, evt naar smaak nog 1 eetlepel honing toevoegen.
  • Smeer de vulling over de taartbodem die je eerder hebt gemaakt, deze vulling is niet geheel strak af te vullen, dat is geen probleem, straks gaat dat nog een mooie glazuur overheen. 
  • Plaats daarna de taart voor enkele uren in de vriezer.

 

Voeg voldoende vloeistof: gesmolten kokosolie en water toe het mengsel een goed smeerbare structuur krijgt. Het blijft enigzins stug.

Verdeel de chocolade over de bodem, met de bolle kant van een natte lepel. Als de chocolade goed verdeeld is, kun je het evt. iets gladder maken met een natte zachte spatel. Lukt dat niet, geen probleem, er komt een mooie glazuur overheen.

Bereiding glazuur:

  • Smelt de kokosnoot olie in een grote schaal au bain Marie (groot is handig dat het heel erg vloeibaar wordt en met Garderen de mogelijkheid van spetteren op de loer ligt:-)) 
  • Hak wederom nootjes in de keukenmachine of met de hand, bak ze even in de pan aan met een snufje zout, tot ze gaan geuren.
  • Voeg de cacao en honing toe aan de gesmolten kokoksolie, goed roeren met een garde tot het opgelost is.
  • Haal de taart uit de vriezer, giet het glazuur mengsel over de taart en verdeel. Strooi de gebrande gehakte nootjes royaal over de chocolade glazuur uit en zet in de vriezer.

 

Bewaar en serveeradvies:

  • De taart wordt bewaard in de vriezer en ontdooit redelijk snel.
  • Makkelijkste om te snijden met een scherp (niet gekarteld) mes wat even heet gemaakt is, zo breekt de glazuurlaag ook niet. 
  • Veel smulplezier!!

Bronvermelding: allyouneedishealthyfood.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.